Her kommer enda flere godbiter til Jazzfest i mai.

Her kommer enda flere godbiter til Jazzfest i mai.

Vi "tar pulsen" på Europa og presenterer i dette nyhetsbrevet noe av det mest spennende av nyere europeisk jazz. Blant disse er våre egne musikere godt representert.

MoE & Mette Rasmussen

MoE 2017 Mexico.jpg

Guro Skumsnes Moe er sjef for trioen MoE. Bandet har tatt publikum med storm over store deler av verden. Med sin særegne blanding av noise, rock, impro, performance og fullt trøkk, leverer MoE varene enten de spiller i Malaysia, Norge eller Mexico. Forsterket med ”vår egen” Mette Rasmussen blir dette ren dynamitt.
Torsdag 10. mai kl. 20.00.

Yodok III & Flønes/Sanders/Strugstad

Yodok.png

Tre trioer møtes til et nytt og spennende samarbeid: dansekunstnerne Flønes/Sanders/Strugstad, YODOK III (Kristoffer Lo/Tomas Järmyr/Dirk Serries), og en visuell trio bestående av lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien, videodesigner Pekka Stokke og scenograf Marie Steen Löwendahl. 
Sammen vil de utforske de respektive kunstuttrykkene med mål om å skape et vakkert, kraftfullt og intensivt scenisk verk. Velkommen til urpremieren på ”As We Fade Into The Sweet Stream of Oblivion”. 
Onsdag 9. mai kl. 19.00. Samarbeid med Teaterhuset Avant Garden.

Armel Dupas Trio

Armel Dupas Trio.png

Franske Armel Dupas fører publikum gjennom drømmer, stillhet, kontraster, suggerende riff og heftige rytmer. Han lager særdeles personlig musikk, som relaterer seg til hans indre sjeleliv, hans historier, liv og erfaringer. Sammen med Mathieu Penot på bass og Kenny Ruby på trommer, lager han progressiv jazz med et distinkt electro-rock-sound, motiv-basert, utforskende og filmatisk. Et av de mest spennende band på den europeiske jazzscenen.
Onsdag 9. mai kl. 23.00.

Raoul Björkenheim TRIAD 

Raoul-Björkenheim-TRIAD_by Markus Kärki.jpg

TRIAD er et kraftsentrum på den finske jazzscenen. Bandet bringer nytt liv i klassiske komposisjoner av Coltrane, Monk og Hendrix, i tillegg til et knippe av Björkenheims egne komposisjoner. Sammen med bassist Ville Rauhala og trommeslager Ilmari Heikinheimo ønsker vi velkommen til en festkveld. Trommeslager Ilmari Heikinheimo er for øvrig utvekslingsstudent ved Jazznlinja NTNU dette studieåret.
Torsdag 10. mai kl. 2100. I samarbeid med Finsk-Norsk Kulturinstitutt.

Atomic

Atomic_AnneValeur_3.jpg

Hør her: Fredrik Ljungkvist, Magnus Broo, Håvard Wiik, Hans Hulbækmo og Ingebrigt Håker Flaten. Atomic er en institusjon i Skandinavia. Vi trenger ikke si mer. 
Fredag 11. mai kl. 22.00.

Humair/Storaas/Franck

Humair.jpg

Vi har invitert den sveitsiske legenden Daniel Humair til Jazzfest, for en eksklusiv konsert med vår egen Vigleik Storaas og den svenske mesterbassisten Daniel Franck. 
Vi har lyttet til Humair siden han spilte med Phil Woods i The European Rhythm Machine på 1970-tallet. 76-årige Daniel Humair er i tillegg en anerkjent kunstmaler som komponerer og spiller trommer mer vitalt enn noen gang tidligere. Nå kommer han til Trondheim for første gang.
Søndag 13. mai kl. 14.00. 

Kari Ikonen Trio

KIT photo by Tanja Ahola.jpg

Det blir mer finsk toppjazz under årets Jazzfest. Kari Ikonen, piano, Olli Rantala, bass og Markku Ounaskari, trommer har vært aktivt siden 2012. Med et intenst rytmisk samspill og nydelige komposisjoner er dette bandet virkelig verdt å låne øret til. Det er tidvis rått og rytmisk komplekst, samtidig som de eksperimenterer med klanger og lyder, alt pakket inn i et melodiøst låtmateriale som virkelig fenger! Trioen er aktuell med sitt tredje album “Wind, Frost & Radiation” i mai 2018.
Fredag 11. mai kl. 15.00. I samarbeid med Finsk-Norsk Kulturinstitutt.

HI5

HI 5 2 foto Christa Pertl.jpg

Fra Østerrike ønsker vi HI5 velkommen. Dette er et helt unikt band som allerede har mottatt en rekke utmerkelser, de er blitt møtt med “a storm of  enthusiasm” som de sier selv.  I 2012 mottok de Joe Zawinul Award, året etter vant de Bucharest International Jazz Competition og Jimmy Woode European Jazz Award. Med kombinasjonen av vibrafon, trommer, gitar, bass og hardt arbeid har de revet ned musikalske grenser og etablert sin egen kunstneriske plattform.
Fredag 11. mai kl. 21.00.

S. Møller: Beats & Big Band

S. Møller.png

Noen suksesser må gjentas. I dette tilfellet velger vi å gi plass til det meget vellykkede samarbeidet mellom Studentersamfundets eget S. Møller Storband og Reggie Got Beats. De møttes første gang under UKA sist høst. Konserten heter Beats & Big band, og er et spennende og originalt møte mellom storband og en DJ. 
S. Møller er en institusjon som har historie helt tilbake til 1974, og når Egil Reistadbakk a.k.a. Reggie Got Beats møter bandet vil taket løfte seg. Dette er samtidsjazz av ypperste merke.
Lørdag 12. mai kl. 22.00.

Tidligere annonsert:
Gregory Porter med «Nat King Cole & Me»
China Moses
Siri's Svale Band
Donny McCaslin
Trondheim Jazzorkester & Chick Corea
Erlend Jentoft «Triforium» (bestilling)
Ståle Storløkkens “Twilight Saloon” (bestilling)
Bill Frisell & Thomas Morgan
Cécile McLorin Salvant
Arild Andersen & TrondheimSolistene
Solveig Slettahjell
Gustav E. Holmqvist & NTNU Jazzensemble vs Otto Nielsen
Henning Sommerro & Gunnar Andreas Berg