Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan

Foto: Synne Dyrhaug

Foto: Synne Dyrhaug

Jazzfest og Sparebank1 SMN ønsker Vegard Lien Bjerkan en riktig god jul med fortjent pris for sitt imponerende musikalske bidrag til Trondheims jazzmiljø!

Geir Digernes Minnepris er på kr. 25 000 og gis av Sparebank 1 SMN i fbm Julejazz hvert år. Prisen inkluderer et oppdrag for kommende Trondheim Jazzfestival. Komitéen består av medlemmer fra Digernes familie, Sparebank 1 SMN og Trondheim Jazzfestival.

Prisen er til minne om bassisten Geir Digernes, som gikk bort i 1997. Geir var student ved Jazzlinja NTNU, og spilte bl. a med Åge Aleksandersen, Sirkelsaga og Jack Secret. I tillegg til å holde et høyt nivå på hovedinstrumentene el-bass og kontrabass, var han aktiv som komponist og sanger.

Mottageren av Geir Digernes Minnepris skal ha røtter i det trønderske musikklivet, være i startfasen av karrieren, og må ha markert seg sterkt som utøver.

Årets prisvinner er født i 1993, spiller piano og kommer fra Selbu. Her begynte han på kulturskolen som fjerdeklassing. Etter grunnskolen ble det Heimdal videregående skole og Jazzlinja ved NTNU, hvor han tok eksamen i 2017. I løpet av studiet var han utvekslingsstudent ved det Rytmiske Musikkonservatorium i København.

Prisvinneren er en av Trondheims travleste musikere. I løpet av sin unge alder har han rukket å samarbeide med mengde artister som Jack and the Jokers, Drøm, The Fjords, Sondre Ferstad Ensemble, Marthe Belsvik Stavrum, Nils-Olav Johansen, Amanda Tenfjord, PSS-80, Biscuit Brothers, Kirsti Huke og Dina Misund. Han har opptrådt på Kongsberg Jazzfestival, Moldejazz, Jazzfest og Jugendfestivalen og har i dag jobb som lærer ved Trøndertun.

Årets mottaker av Geir Digernes Minnepris er en uhyre talentfull musiker som det skal bli spennende å følge i framtiden.

Geir Digernes Minnepris 2017 går til: Vegard Lien Bjerkan.