Lars Ove Fossheim er årets vinner av talentprisen

Foto: Julie Gloppe Solem / NTNU

Foto: Julie Gloppe Solem / NTNU

Jazzfest og NTNU gratulerer Lars Ove Fossheim med velfortjent talentpris!

Trondheim Jazzfestival deler årlig ut en talentpris til grupper, enkeltartister, komponister eller arrangører med tilhørighet til jazzen. Prisen skal fremme nyskapende og dristige talenter med særskilt identitet, som står på terskelen til gjennombrudd og har tilknytning til jazzlinja på NTNU.

Prisen er støttet av NTNU og er på kr 20’000.

Trondheim holder et høyt nivå på sine musikere, men i år har Lars Ove Fossheim imponert juryen mest, med en bredde og eventyrlighet i det musikalske uttrykket som få kan måle seg med. Hatten av!

Juryen, som har bestått av Kirsti Huke, Eirik Hegdal og Petter Vågan, legger dette til begrunnelse for utnevnelsen:

«Trondheim Jazzfestivals talentpris 2017 går til en spennende musiker med stor stilistisk bredde. Han inntar en naturlig, velfundert og moden musikalsk plass i alle prosjekter han involverer seg i, med en særegen stemme som retter blikket fremover. Han presser grensene for sitt instrument på en subtil og gjennomtenkt måte, tuftet på tradisjoner, men alltid med en tvist. Sist, men ikke minst spiller han andre gode.

Han gikk ut av Jazzlinja i 2009, og har gjort seg bemerket i band som Your Headlights Are On, Skadedyr, Snøskred, Stina Stjern og Broen. I tillegg har han engasjert seg innenfor det frie feltet hvor han har spilt med toneangivende samtidskomponister som Pauline Oliveros, Christian Wolff, Jennifer Walshe og Rhys Chatham.»