Ulf Dalheim har planer om å starte byens første vinbar. Under Jazzfest får du en forsmak

Ulf Dalheim har planer om å starte byens første vinbar. Under Jazzfest får du en forsmak

Det blir musikk og vin i skjønn forening når Jazzfest markerer åpningen av pop-up-prosjektet «Ulfs Vinbar» onsdag 10. mai:

– Dette har vært en drøm i mange år. Vi skal ha god vin, god musikk  – og det skal svinge av begge deler! sier Ernst Wiggo Sandbakk, daglig leder i Jazzfest, som i år arrangeres fra 9.-14.mai.

Lina Nyberg Band

Lina Nyberg Band

Foto: Mika Anagrius

Lina Nyberg er en av Sveriges mest profilerte jazzvokalister. Hun startet karrieren i samarbeid med Esbjörn Svensson, og mottok nylig ”Kungliga Musikaliska Akademins” store jazzpris. Til Trondheim har hun med seg sitt faste band, med det beste av den nye generasjonen svenske jazzmusikere: David Stackenäs – gitar, Cecilia Persson – piano, Josef Kallerdahl – bass, Peter Danemo - trommer

Teaterhuset Avant Garden, fredag 12. mai kl. 21.00

Nils Berg Cinemascope

Nils Berg Cinemascope

Fire svenske toppmusikere og en prosjektor. Nils Berg med tre medmusikere akkompagnerer stjerner fra fjerne strøk. Den svenske trioen lager magisk tonefølge til ukjente musikere fra You Tube. Sammen med bandet snurrer videofilmer. Blant de ”femte bandmedlemmene” er en helt utrolig sanger fra Afghanistan, en balafonvirtuos fra Mali, en fløytist fra Japan og en dansetropp fra India.

Dette har blitt en uhyre original miks som har fått pressen til å kalle Nils Berg for ”en Fellini innen svensk jazz”. Velkommen til en fantastisk performance i globalismens tid.

Horse Orchestra

Horse Orchestra

Fra Danmark får vi besøk av det suksessfulle og fordomsfrie Horse Orchestra, som har medlemmer fra Norge, Sverige, Danmark og Island. Og en av nordmennene er Trondheims egen Kristian Tangvik. Den unge tubaisten har etablert seg i København, hvor han tar videreutdannelse på Rytmisk Musikonservatorium og frilanser..

Horse Orchestra er et fyrverkeri av et band, som mottok hel to priser under Danish Jazz Awards 2015, for utgivelsen ”Living The Dream”.

Oumou Sangaré

Oumou Sangaré

Fra Mali kommer den gudbenådede sangeren Oumou Sangaré. ”The Songbird of Wassoulou" som hun kalles, har sitt helt spesielle uttrykk. 

Hun har hatt internasjonal stjernestatus siden hun var 21, og har en imponerende merittliste med Grammy-pris og opptredener på de største festivalene i hele verden, blant dem Roskilde.

Fredag 12. mai står hun på Dokkhusets Scene sammen med et åtte mann sterke band.