Jazzfest og TSO hyller Aretha Franklin og Stevie Wonder
photo:
Lasse Berre (Rohey) og Christoffer Krook (Ole). Fotomontasje: Lasse Berre.
Flyttet til 11. mai 2021
Olavshallen
11. mai

Jazzfest og TSO hyller Aretha Franklin og Stevie Wonder

Jazzfest og TSO inviterer til stor hyllest på Stevie Wonders 70-årsdag!

Da idéen om å hylle den store Aretha Franklin kom som en gavepakke fra oven, var valget av solist soleklart: det måtte bli fenomenale Rohey Taalah. Oppvokst i Oslo, utdannet på NTNU Jazzlinja, karriere med eget band Rohey, gjestesolist med Bernhoft og mye mere. Få har mer «soul» i uttrykket enn Rohey.

Så skulle det vise seg at en annen gigant, nemlig Stevland Hardaway Judkins, bedre kjent som Stevie Wonder, fyller 70 år samme dag som konserten er planlagt, 13. mai. Da var det kort vei til å forespørre den best egnede mannlige solist her til lands, nemlig Ole Børud. Alle kjenner Ole fra Stjernekamp og fra utallige konserter med eget band.

Så dette kan bli en kombo av en hyllest til Aretha Franklin og feiring av Stevie Wonders 70-årsdag. En uunnværlig seanse for alle musikkinteresserte.

Konserten vil inneholde highlights fra Aretha og Stevie, og TSO blir forsterket med et komp av Trondheims mest groovy musikere, blant dem Morten Huuse, Kåre Kolve, Kjetil Sandnes, Nils-Olav Johansen og Magnus Forsberg.

Dirigent: Nick Davies.

Dirigent Nick Davies
Dirigent Nick Davies. Foto: Tani Simberg