Back to All Events

Blood, Sweat & Tears

  • Radisson Blu Royal Garden Kjøpmannsgata 75 Trondheim Norway (map)
bs&t web-banner.jpg

Blood, Sweat & Tears er mer enn et band - de er et musikalsk eventyr som spenner over flere tiår med musikkhistorie. Med et utall klassiske album og hitsingler bak seg, fortsetter de å begeistre nye generasjoner av fans med verdensomspennende turnéer.

Helt siden sin spede oppstart på 60-tallet, sterkt preget av tidens motkulturelle strømninger, har Blood, Sweat & Tears vært med på å bryte ned sjangergrensene mellom rock og jazz. De debuterte i 1967 med albumet Child Is Father To The Man, med musikere i besetningen som blant annet hadde spilt med Buffalo Springfield, Zappa, Dylan og Hendrix.

Det var likevel først med selvtitulerte Blood, Sweat & Tears i 1968 at de slo gjennom for alvor. Skiva gikk rett til topps på amerikanske Billboard, solgte til multi-platinum og sikret dem en Grammy for årets album, fremfor blant annet Abbey Road. Alt dette i et av musikkhistoriens desidert viktigste og mest kreative år.

Der andre band fra 60- og 70-tallet fusjonerte rock og jazz med et mål om å fremstå som så virtuose og progressive som mulig, lot Blood, Sweat & Tears seg sterkt inspirere av pop, r&b og soul, uten at dette gikk på bekostning av dybden i låtskrivingen. Denne omfattende musikkforståelsen resulterte i hits som er like fengende som fengslende, som blant annet Go Down Gamblin’, Spinning Wheel og You’ve Made Me So Very Happy.

Gjennom 70-tallet ga de ut nye album nesten hvert år og skapte dermed en låtkatalog uten like. Med en dynamisk besetning reiser Blood, Sweat & Tears nå som ni manns sterkt band verden rundt for å spille det beste av det de har å by på.

Jazzfest er utrolig stolt av å invitere deg til en garantert uforglemmelig opplevelse på Radisson Blu Royal Garden Hotel!

Besetning:
Bo Bice – lead vocal
Glenn McClelland – keyboards & vocals
Dylan Elise – drums
Ric Fierabracci – bass & vocals
Dillon Kondor – guitar & vocals
Brad Mason – trumpet & musical director
Jonathan Powell – lead trumpet
Ken Gioffre – sax & flute
Mike Boscarino – trombone