Back to All Events

Jostein Gulbrandsen Quartet

  • Lokal Scene 12 Dronningens gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7011 Norway (map)

Gitarist Jostein Gulbrandsen er opprinnelig fra Namsos og har hatt base i New York siden 2001.

Foto: David Aday

Foto: David Aday

Gulbrandsen har gitt ut tre album under eget navn; Twelve, Release of Tension, og Looking Ahead, som alle har høstet gode kritikker både nasjonalt og internasjonalt. Han har spilt på steder som Birdland, Blue Note, Kennedy Center, Blues Alley, 55 Bar og Smalls. 

Med seg har han den Japanske pianisten Megumi Yonezawa, som har også har base i New York og har spilt på Rochester International Jazz Festival, Umbria Jazz, Village Vanguard, Birdland og Jazz Standard, både i eget navn og med saksofonisten Greg Osby. Hun har gitt ut plata “A result of the Colors og “Boundary”, og er også med på Greg Osby’s plate “Public” (Blue Note Records 2004).

På bass er trønderen Jens Fossum, som er en allsidig og ettertraktet musiker som blant annet spiller med Knut Risnæs Quartet og Hilde Louise Asbjørnsen.

Trommeslager Espen Aalberg har jobbet mye med Gulbrandsen tidligere og har bakgrunn fra bandet The Core og Shagma. Han har gitt ut flere album på selskapet Clean Feed sammen med Jonas Kullhammar og Torbjørn Zetterberg. 

Jostein Gulbrandsen Quartet spiller hovedsakelig musikk fra hans siste skive “Looking Ahead”. Musikken kan beskrives som en blanding av Amerikansk og Europeisk jazz. Det er både melodiske og lyriske elementer samt mere hardtsvingende komposisjoner.

Jostein Gulbrandsen – gitar
Megumi Yonezawa – piano
Jens Fossum – bass
Espen Aalberg - trommer


Lokal Scene, torsdag 9. mai kl. 20:00

Earlier Event: May 9
JazzExpo: Hegge