Back to All Events

Jostein Gulbrandsen Quartet

Gitarist Jostein Gulbrandsen er opprinnelig fra Namsos og har hatt base i New York siden 2001.

Foto: David Aday

Foto: David Aday

Gulbrandsen har gitt ut tre album under eget navn; Twelve, Release of Tension, og Looking Ahead, som alle har høstet gode kritikker både nasjonalt og internasjonalt. Han har spilt på steder som Birdland, Blue Note, Kennedy Center, Blues Alley, 55 Bar og Smalls. 

Med seg har han den Japanske pianisten Megumi Yonezawa, som har også har base i New York og har spilt på Rochester International Jazz Festival, Umbria Jazz, Village Vanguard, Birdland og Jazz Standard, både i eget navn og med saksofonisten Greg Osby. Hun har gitt ut plata “A result of the Colors og “Boundary”, og er også med på Greg Osby’s plate “Public” (Blue Note Records 2004).

På bass er trønderen Jens Fossum, som er en allsidig og ettertraktet musiker som blant annet spiller med Knut Risnæs Quartet og Hilde Louise Asbjørnsen.

Trommeslager Espen Aalberg har jobbet mye med Gulbrandsen tidligere og har bakgrunn fra bandet The Core og Shagma. Han har gitt ut flere album på selskapet Clean Feed sammen med Jonas Kullhammar og Torbjørn Zetterberg. 

Jostein Gulbrandsen Quartet spiller hovedsakelig musikk fra hans siste skive “Looking Ahead”. Musikken kan beskrives som en blanding av Amerikansk og Europeisk jazz. Det er både melodiske og lyriske elementer samt mere hardtsvingende komposisjoner.

Jostein Gulbrandsen – gitar

Megumi Yonezawa – piano

Jens Fossum – bass

Espen Aalberg - trommer


Jostein Guldbrandsen is a Norwegian guitarist based in New York. He has released three albums as a leader; “Twelve”, “Release Of Tension” and “Looking Ahead»; all having garnered critical acclaim nationally and internationally. Guldbrandsen has performed at clubs such as Birdland, Blue Note, Kennedy Center, Blues Alley, The 55 bar and Smalls.

The exciting Japanese pianist Megumi Yonezawa is also based in New York. She has performed at Rochester International jazz Festival, Umbria Jazz Festival, Village Vanguard, Birdland and Jazz Standard, both as a band leader and as a co-leader with saxophonist Greg Osby. She has released the albums “A Result Of The Colors” and “Boundary», and plays on Greg Osby’s 2004 Blue Note-record “Public”.

Oslo-based bass-player Jens Fossum is known for his versatility, which has made him very much in-demand the last two decades. He currently plays with Knut Risnæs Quartet and Hilde Louise Asbjørnsen amongst others.

Drummer Espen Aalberg has worked with Gulbrandsen in many different settings throughout the years. He has led groups such as The Core and Shagma, and released several albums with Jonas Kullhammar and Torbjørn Zetterberg on the record label Clean Feed.

Jostein Gulbrandsen Quartet will mainly perform music from their latest release “Looking Ahead.

The music draws inspiration from both American as well as European jazz. The compositions contain elements of Nordic lyricism as well as hard-driving post bop.


Lokal Scene, torsdag 9. mai kl. 20.00. Bill: 250,- / 150,-

Earlier Event: May 8
Strobes