Back to All Events

Trondheim JazzExpo 2019


Kirsti Huke - “Weaving” | Mette Rasmussen solo | Hegge | Sondre Ferstad Ensemble | Natalie Sandtorv | Trondheim Voices + Asle Karstad: “Rooms & Rituals”

Midtnorsk Jazzsenter og Jazzfest inviterer publikum og internasjonale delegater til en storstilt presentasjon av de fremste jazzutøverne i regionen.

OBS: Det selges én felles billett pr. JazzExpo-dag på Dokkhuset. Konserten med Trondheim Voices + Asle Karstad: “Rooms & Rituals” i Verkstedhallen er en egen billett.

JazzExpo collage 1500x1000.jpg

JAZZEXPO - TORSDAG 9. MAI

HUKE.jpg

Kirsti Huke "Weaving"

Torsdag 9. mai kl. 16:30 - Dokkhuset

Verket Weaving er opprinnelig et bestillingsverk til Trondheim jazzfestival 2017 av vokalist og komponist Kirsti Huke.

Kirsti Huke har i hele sin karriere jobbet med sjangeroverskridende musikk. Med to trommeslagere, trompet, synther, vokal og harmonium forenes elementer fra ulike genre og uttrykk - fra det akustisk til elektronisk, fra lyrisk og introvert til det mer ekstroverte.

Weaving er et verk der tekst og musikk går hand i hand, der blikket til «jeg»-et flyttes innover og

utover om hverandre. Låter og tekst kretser rundt hverandre, følger en tråd, flettes i hverandre, som en vev; - og blir til «Weaving».

Kirsti Huke - vokal, omnichord, harmonium

Gunnar Halle - trompet, synther, vokal

Erik Nylander - trommer, trommemaskin, perkusjon

Wetle Holte - trommer, trommemaskinerRASMUSSEN.jpg

Mette Rasmussen solo

Torsdag 9. mai kl. 17:20 - Dokkhuset

Hennes evne til å bevege seg mellom de ofte strenge begrensninger av sjangere og utforske elementene, er på full display hele veien. I soloformat, så vel som i band, har hun innkapslet sin egen personlige visjon om saksofonens rolle, og gjør det ofte til en fullstendig fysisk opplevelse. Hun innhyller sitt publikum med sonisk elevasjon og innstendige, bærende melodilinjer med drivkraften av en mer prosaisk DNA. Hennes solokonserter knytter sammen publikum og musiker, og omfavner energien mellom de to.

Mette Rasmussen - saxofon
HEGGE.jpg

Hegge

Torsdag 9. mai kl. 18:10 - Dokkhuset

«Hegge» - vinner av jazzklassen i Spellemannsprisen 2017- ledes av kontrabassist Bjørn Marius Hegge og består av noen av de mest utsøkte musikerne i Skandinavia. De byr på den melodiske stemningen fra 60-tallet, fengende groover, humoristiske fraseringer kombinert med sterke låter og lekende improvisasjoner. Selv om musikken er inspirert av jazzlegender som Cannonball Adderley, Ornette Coleman og Charles Mingus, kjører Hegge sin musikk i en annen retning hvor den enkelte musiker fritt uttrykker seg selv.

Bjørn Marius Hegge - bass

Jonas Kullhammar - saxofon

Martin Myhre Olsen - saxofon

Vigleik Storaas - piano

Håkon Mjåset Johansen - trommer


JAZZEXPO - FREDAG 10. MAI

FERSTAD.jpg

Sondre Ferstad Ensemble

Fredag 10. mai kl. 14:30 - Dokkhuset

Sondre Ferstad er en av ganske få profesjonelle munnspillere i Europa. Han har gjort seg bemerket som en fin improvisatør og komponist i flere lokale band etter at han fullførte sin musikkutdanning ved NTNU-Jazzlinja.

I prosjektet Sondre Ferstad Ensemble har han valgt en besetning bestående av en klassisk strykekvartett og en jazzkvartett. Musikken er melodiøs, sart og proppfull av nerve, med referanser til norsk salmetradisjon og samtidsmusikk. Ensemblet slapp sitt første album, ”Minimal”, høsten 2018.

Sondre Ferstad - munnspill

Vegard Lien Bjerkan - piano

Morten Berger Stai - bass

Wilhelm Westerman - trommer

Stefan Penjin - fiolin

Oliver Leonhard Bailey Dub - fiolin

Björn Guo - bratsj

Astri Hoffmann-Tollaas - celloSANDTORV.jpg

Natalie Sandtorv

Fredag 10. mai kl. 15:20 - Dokkhuset

De siste årene har Natalie Sandtorv etablert seg som et av de råeste bandene å se live! Med store produksjoner, suggererende riff, drivende grooves, magiske atmosfærer og mektig vokal har de trollbundet publikum på både klubbscenen og på festivaler som Jugendfest, Moldejazz, Trondheim Calling, Canal Street.

I 2017 kom debutalbumet “Freedom Nation” som mottok fantastisk tilbakemelding fra presse, og i 2019 kommer oppfølgeren “Heart Echoes” på selveste Jazzland Recordings. De siste to årene har bandet turnert Europa med godt over 40 konserter, og har gjort samarbeid og bestillingsverk med trompetist Nils Petter Molvær.

Natalie Sandtorv - vokal, gonger

Jonas Hamre - saxofon, elektronikk

Eirik Havnes - gitar

Martin Vinje - synth, piano

Ole Mofjell - trommer


VOICES.jpg

Trondheim Voices + Asle Karstad: Rooms & Rituals

Fredag 10. mai kl. 18:00 - Verkstedhallen

Trondheim Voices og Norges ledende lyddesigner Asle Karstad har hatt et langvarig kjærlighetsforhold.

Med sin dype kunnskap om ensemblet og dets enkeltutøvere, har Karstad designet og skreddersydd den trådløse effektkontrolleren «Maccatroll" til Trondheim Voices; små bokser som bæres på kroppen og lar sangerene manipulere stemmene sine elektronisk og trådløst. All lyd kommer fra stemmene, og storslåtte ambiente landskaper, vakre melodier og abstrakte lydbilder improviseres fram i øyeblikket, intuitivt og som om sangerene var en felles pustende organisme. Karstad legger siste hånd på øyeblikksmusikken, og skaper et rom i rommet gjennom sin surround mix. I Rooms & Rituals synges det ikke fra en scene, men i et felles opplevelsesrom, hvor publikum og Trondheim Voices samles, som i et tidløst rituale.

Med live-albumet “Rooms & Rituals” (2018), har Trondheim Voices manifestert seg som et av verdens mest spennende improviserende vokalensembler.

Stemmer og Maccatrols:

Sissel Vera Pettersen (kunstnerisk leder)

Anita Kaasbøll

Siri Gjære

Torunn Sævik

Tone Åse

Live Maria Roggen

Heidi Skjerve

Lyddesign: Asle Karstad

Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien

Kostymedesign: Henrik Vibskov

Earlier Event: May 8
Strobes
Later Event: May 9
Jostein Gulbrandsen Quartet