Back to All Events

Emilie Nicolas

Emilie Nicolas i Nidarosdomen!

Foto: Pernille Sandberg

Foto: Pernille Sandberg

Det er med enormt stor glede vi kan presentere Emilie Nicolas for vårt kjære Trondheims-publikum, i nasjonalhelligdommen i mai. Vi ser frem til å høre musikk fra hennes to plater «Like I'm a Warrior» og «Tranquille Emile» fremført av et stjernelag bestående av landets fremste unge musikere. I tillegg får vi høre ny musikk skrevet spesielt for Nidarosdomen og Jazzfest 2019.

Emilie Nicolas er tilbake med full musikalsk kraft. I juni 2018 slapp hun andrealbumet, «Tranquille Emile» til strålende mottagelse – nå tar hun med seg det nye materialet til et utvalg norske konsertscener.

Det nye albumet inneholder elleve helt nye låter om det uhåndgripelige, men samtidig nære og hverdagslige med å være et menneske i den store verden. I tillegg til Emilie, produsent Eivind Helgerød og co-produsentene Anders Opdahl og Nicolay Svennæs Tangen, har en lang rekke venner og artistkollegaer bidratt og på ulikt vis satt sitt preg på resultatet.

 

Emilie Nicolas - vokal 

Eivind Helgerød - perkusjon

Philip Wiese – gitar & vokal

Anders Opdahl – bass & synth

Nicolay Svennæs Tangen - keyboard

Hanna Paulsberg - sax


We are very happy to announce Emilie Nicolas’ performance in The Nidaros Cathedral to our beloved Trondheim audience. Together with some of the finest young Norwegian jazz musicians of today, she will perform music from her two albums «Like I'm a Warrior» and «Tranquille Emile». The concert will also include brand new music commissioned by Jazzfest and designed for The Nidaros Cathedral.

Emilie has returned to the stage with full artistic power in 2018, with her second album «Tranquille Emile» and a sold out performance at Sentrum Scene in Oslo the same year. In 2019 she will bring her band and new material to a few select concert venues in Norway. 

Emilie Nicolas exploded onto the Norwegian music scene with her debut single «Pstereo» in 2013 and her debut album «Like I'm a Warrior» the following year. The album reached no. 1 on the national pop-charts and was also named album of the year by Aftenposten. It awarded her two times Spellemannsprisen (the Norwegian Grammy), in categories New Artist Of The Year and Pop Soloist Of The Year. With her unique lyrical universe, strong sense of melody and captivating presence she was widely referred to as one of Norway's most exciting emerging pop artists.


Nidarosdomen, torsdag 9. mai kl. 21.00. Bill: 490,-/390,-