Back to All Events

Beady Belle & Tony Allen (dobbelkonsert)

  • Byscenen 19 Kongens gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7012 Norway (map)

Velkommen til en storslått konsertkveld med den norske soul-dronningen Beady Belle og den nigerianske afrobeat-pionéren Tony Allen!

BEADY BELLE TONY ALLEN.jpg

Beady Belle har siden tidlig 2000-tall spilt i store deler av verden - i over 160 byer i 28 land. "Scenen er en naturlig arena for meg. Og det er en forlenget arm av det å skape musikk", sier Beady Belle. "Jeg ønsker ikke at musikken skal stivne i én form, for så å bli gjentatt og gjentatt. Jeg vil at den skal utvikle seg og leve!". I liveopptredenen til Beady Belle er musikken åpnet opp, så det er rom for improvisasjon og lek. To Beady Belle konserter er aldri like. "Jeg elsker å ta sjanser på scenen", smiler Beady Belle. Live-uttrykket er eksplosivt og rått, samtidig som det er nært og skjørt – og med grooven solid plantet i kjernen av det hele. Og kronen på verket er som alltid Beady Belles fløyelsmyke stemme som snor seg lekende lett, men med rivende nerve og tilstedeværelse. 

Beady Belle – vokal
David Wallumrød – keyboards
Bjørn Sæther – trommer
Audun Erlien – bass 

-----

Tony Allen er en levende trommelegende, med en karriere som går over 50 år tilbake i tid. Han er kanskje spesielt kjent for sitt mange år lange samarbeid med Fela Kuti i Fela’s Koolo Lobitos og Africa 70, selveste arnestedet for det vi i dag kjenner som afro-beat. Fela Kuti uttalte en gang at «uten Tony Allen ville det ikke eksistert noe afro-beat».

Med sine soloutgivelser, sist «The Source» i 2018, nekter han å stagnere i musikken, men lar seg heller inspirere av og inkluderer dub og hiphop-elementer i sin særdeles fengende dansemusikk!

Tony Allen - trommer
Rody Cereyon - bass 
Jean Philippe Dary - piano 
Claude « Indy » Dibongue - gitar
Nicolas Giraud - trompet
Yann Jankielewicz - saxofon

------

19.30 - Dørene åpner
20.00 - Beady Belle
22.00 - Tony Allen


Byscenen, torsdag 9. mai kl. 20:00

Earlier Event: May 9
Jostein Gulbrandsen Quartet
Later Event: May 9
Emilie Nicolas - UTSOLGT