Back to All Events

Beady Belle & Tony Allen (dobbelkonsert)

Velkommen til en storslått konsertkveld med den norske soul-dronningen Beady Belle og den nigerianske afrobeat-pionéren Tony Allen!

BEADY BELLE TONY ALLEN.jpg

Beady Belle har siden tidlig 2000-tall spilt i store deler av verden - i over 160 byer i 28 land. "Scenen er en naturlig arena for meg. Og det er en forlenget arm av det å skape musikk", sier Beady Belle. "Jeg ønsker ikke at musikken skal stivne i én form, for så å bli gjentatt og gjentatt. Jeg vil at den skal utvikle seg og leve!". I liveopptredenen til Beady Belle er musikken åpnet opp, så det er rom for improvisasjon og lek. To Beady Belle konserter er aldri like. "Jeg elsker å ta sjanser på scenen", smiler Beady Belle. Live-uttrykket er eksplosivt og rått, samtidig som det er nært og skjørt – og med grooven solid plantet i kjernen av det hele. Og kronen på verket er som alltid Beady Belles fløyelsmyke stemme som snor seg lekende lett, men med rivende nerve og tilstedeværelse. 

Beady Belle – vokal
David Wallumrød – keyboards
Bjørn Sæther – trommer
Audun Erlien – bass 

-----

Tony Allen er en levende trommelegende, med en karriere som går over 50 år tilbake i tid. Han er kanskje spesielt kjent for sitt mange år lange samarbeid med Fela Kuti i Fela’s Koolo Lobitos og Africa 70, selveste arnestedet for det vi i dag kjenner som afro-beat. Fela Kuti uttalte en gang at «uten Tony Allen ville det ikke eksistert noe afro-beat».

Med sine soloutgivelser, sist «The Source» i 2018, nekter han å stagnere i musikken, men lar seg heller inspirere av og inkluderer dub og hiphop-elementer i sin særdeles fengende dansemusikk!

Tony Allen - trommer
Rody Cereyon - bass 
Jean Philippe Dary - piano 
Claude « Indy » Dibongue - gitar
Nicolas Giraud - trompet
Yann Jankielewicz - saxofon

English:
Beady Belle's live performances are known for its presence and temperature. Her music performed live has a big, open room for improvisation. "I don't want the music to get stiff or to stagnate in one certain shape - just to be repeated over and over again", she says. "I want it to develop and to be alive!" Two Beady Belle concerts are never similar. "I love taking chances on the stage," she smiles. Beady Belle's live performances are explosive and hypnotic - and still at the same time near and tender - and always with the groove as a solid base to it all. 

Tony Allen, who was born in Lagos in 1940, never played a traditional instrument: right from the beginning, his interest was for a distant relative of the ancestral percussion family, namely, the drum kit. He taught himself, serving his apprenticeship while working as a technician for Nigerian national radio, all the time listening to records by American masters such as Art Blakey, Max Roach and Kenny Clarke, the eminent drummers of the bebop and hard bop eras. 

His life changed totally in 1964 when he made the acquaintance of Fela Kuti, whom he would accompany for the next 15 years, first with Fela's Koola Lobitos, an emblematic highlife band that was a model for all modern African music groups, and then when Fela led Africa 70, for which he developed a new music language: Afrobeat, which combined Yoruba rhythms and funk instruments with themes of revolution. Alongside Fela, Tony recorded some 20 albums and put his rhythm-signature to each of them. From then on, Afrobeat would propel a career that saw him pursue his own projects while collaborating with everyone from Oumou Sangare to Damon Albarn (in The Good, The Bad & The Queen).

------

19.30 - Dørene åpner
20.00 - Beady Belle
22.00 - Tony Allen

Earlier Event: May 9
Jostein Gulbrandsen Quartet
Later Event: May 9
Emilie Nicolas