Back to All Events

Snorre Kirk

  • Lokal Scene 12 Dronningens gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7011 Norway (map)

Fra Ålesund til Danmark med stor suksess.

Foto: Stephen Freiheit

Foto: Stephen Freiheit

Trommeslageren og komponisten Snorre Kirk har i de senere årene vært en fast gjest på en rekke internasjonale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort seg bemerket med noen av de mest prominente jazzartistene fra Skandinavia, samt med internasjonale navn som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed. 

Med det kritikerroste debutalbumet "Blues Modernism” fra 2012, mottok Snorre Kirk Jazz Special-prisen for årets utgivelse, samt to nominasjoner til Danish Jazz Awards. Med dette trådte han for alvor inn i den danske jazzscenen som komponist og orkesterleder. Med de to påfølgende utgivelsene Europa fra 2015 og Drummer & Composer fra 2017, ble der banet vei for et internasjonalt gjennombrudd, med opptredener på noen av verdens førende jazzfestivaler, blant annet den prestisjetunge North Sea Jazz Festival, The Art of Swing Festival i Kansas City, samt Pori Jazz Festival i Finland. 

Sommeren 2018 kom Snorre Kirks fjerde album, BEAT, som med sin eklektiske blanding av eksotiske rytmer og farverike komposisjoner, utgjør Snorre Kirks mest ambisiøse og persolige prosjekt til dags dato. 

Snorre Kirk - trommer
Jan Harbeck - tenorsax
Klas Lindquist - altsax
Tobias Wiklund - trompet
Magnus Hjorth - piano
Anders Fjeldsted - bass


Lokal Scene, onsdag 8. mai kl. 20.00

Earlier Event: May 8
Madeleine Peyroux
Later Event: May 8
Kristin Asbjørnsen