Back to All Events

Snorre Kirk

Ålesundgutt med suksess i Danmark.

Foto: Stephen Freiheit

Foto: Stephen Freiheit

Trommeslageren og komponisten Snorre Kirk har i de senere årene vært en fast gjest på en rekke internasjonale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort seg bemerket med noen av de mest prominente jazzartistene fra Skandinavia, samt med internasjonale navn som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed. 

Med det kritikerroste debutalbumet "Blues Modernism” fra 2012, mottok Snorre Kirk Jazz Special-prisen for årets utgivelse, samt to nominasjoner til Danish Jazz Awards. Med dette trådte han for alvor inn i den danske jazzscenen som komponist og orkesterleder. Med de to påfølgende utgivelsene Europa fra 2015 og Drummer & Composer fra 2017, ble der banet vei for et internasjonalt gjennombrudd, med opptredener på noen av verdens førende jazzfestivaler, blant annet den prestisjetunge North Sea Jazz Festival, The Art of Swing Festival i Kansas City, samt Pori Jazz Festival i Finland. 

Sommeren 2018 kom Snorre Kirks fjerde album, BEAT, som med sin eklektiske blanding av eksotiske rytmer og farverike komposisjoner, utgjør Snorre Kirks mest ambisiøse og persolige prosjekt til dags dato. 

Snorre Kirk - trommer

Jan Harbeck - tenorsax

Klas Lindquist - altsax

Tobias Wiklund - trompet

Magnus Hjorth - piano

Anders Fjeldsted - bass


After skyrocketing onto the European Jazz Scene as a sideman with some of the finest names on the Scandinavian jazz scene today, recent years have seen drummer Snorre Kirk emerging as a full- fledged artist and composer in his own right.

With Blues Modernism, the hugely successful 2012 debut outing from Snorre Kirk, awarded with the prestigious Jazz Special Award in Denmark for "Album of the Year", as well as receiving two nominations in the Danish Grammy Awards, the drummer got an opportunity to showcase his remarkable qualities as a composer and as a bandleader.

With the release of BEAT, presenting an eclectic mix of exotic rhythms and vivid, colourful compositions, Snorre Kirk has realized his most personal and ambitious project to date. 


Lokal Scene, onsdag 8. mai kl. 20.00. Bill: 250,- / 150,-

Earlier Event: May 8
Madeleine Peyroux
Later Event: May 8
Kristin Asbjørnsen