Back to All Events

Kristin Asbjørnsen

  • Dokkhuset 4 Dokkparken Trondheim, Sør-Trøndelag, 7014 Norway (map)

Kristin Asbjørnsen er en av de mest kritikerroste stemmene i norsk musikk gjennom de siste 20 år.

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal virksomhet. I 2013 utgav Kristin det kritikerroste soloalbumet ”I’ll Meet You In The Morning” (Universal/Emarcy) – som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. I 2009 kom ”The Night Shines Like The Day” og hennes første soloalbum ”Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook” 2006 (som solgte til Platina) og ”Factotum” (Soundtrack-album – Charles Bukowski/Bent Hamer), markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. Kristin har hatt flere større samarbeid med den sørafrikanske a cappella gruppen Ladysmith Black Mambazo. 

I en årrekke har Kristin konsertert med pianist Tord Gustavsen, og hun har utarbeidet konsertforestillinger i samarbeid med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var i mange år sentral i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten. Kristin har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (beste filmmusikk) og den Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. Kristin er utdannet fra Jazzlinja NTNU.  

Kristin ga ut sitt album “Traces Of You” i mars 2018 til strålende omtaler både i Norge og i Europa. Sangene åpner et nytt terreng i Kristins mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves gitarer, vestafrikansk kora og stemmer sammen i et særdeles vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk musikk, vuggesanger og kontemplativ, nordisk jazz. 

 

Kristin Asbjørnsen - vokal
Olav Torget – gitarer
Suntou Susso - kora & vokal
Asle Karstad – lyd


Dokkhuset, onsdag 8. mai kl. 21:00

Earlier Event: May 8
Snorre Kirk
Later Event: May 8
Strobes