Back to All Events

Kristin Asbjørnsen

Kristin Asbjørnsen er en av de mest kritikerroste stemmene i norsk musikk gjennom de siste 20 år.

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal virksomhet. I 2013 utgav Kristin det kritikerroste soloalbumet ”I’ll Meet You In The Morning” (Universal/Emarcy) – som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. I 2009 kom ”The Night Shines Like The Day” og hennes første soloalbum ”Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook” 2006 (som solgte til Platina) og ”Factotum” (Soundtrack-album – Charles Bukowski/Bent Hamer), markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. Kristin har hatt flere større samarbeid med den sørafrikanske a cappella gruppen Ladysmith Black Mambazo. 

I en årrekke har Kristin konsertert med pianist Tord Gustavsen, og hun har utarbeidet konsertforestillinger i samarbeid med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var i mange år sentral i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten. Kristin har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (beste filmmusikk) og den Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. Kristin er utdannet fra Jazzlinja NTNU.  

Kristin ga ut sitt album “Traces Of You” i mars 2018 til strålende omtaler både i Norge og i Europa. Sangene åpner et nytt terreng i Kristins mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves gitarer, vestafrikansk kora og stemmer sammen i et særdeles vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk musikk, vuggesanger og kontemplativ, nordisk jazz. 

 

Kristin Asbjørnsen - vokal
Olav Torget – gitarer
Suntou Susso - kora & vokal
Asle Karstad – lyd


Singer and songwriter Kristin Asbjørnsen is one of the most distinguished artists on the vibrant european extended music scene. Over the last decade her personal and unique musical expression has made her a favorite amongst critics and audiences alike.

Spring 2018 saw the release of Kristin’s highly anticipated solo album Traces of You. Her enchanting songs based on her commissioned work Traces of You for Global Oslo Music in 2016 were met with outstanding response. Kristin has composed all the music and lyrics.

During 2019 Kristin will be touring Europe with her trio featuring Suntou Susso playing kora and Norwegian guitarist Olav Torget, performing music from both the Traces of You-album as well as from her repertoire of traditional spirituals. 


Dokkhuset, onsdag 8. mai kl. 20.00. Bill: 390,-/290,-

Earlier Event: May 8
Snorre Kirk
Later Event: May 8
Strobes