Back to All Events

Eldbjørg Raknes

  • Verkstedhallen 29 Strandveien Trondheim, Sør-Trøndelag, 7042 Norway (map)

- noe nytt, noe lånt, noe gammelt, noe vått, noe blått - 

Foto: Rene Jakobson

Foto: Rene Jakobson

Eldbjørg Raknes har i mange år gjort seg bemerket med sin særpregede stemme, sine låter og improvisasjoner. Solokonseptet er artistens stemme i kombinasjon med live-sampling, perkusjon og keyboard - en miks av melodier, låter, lyder, harmonier og unike lydlandskap.

Hun har samarbeidet tett med lydmagiker Tor Breivik i mange år. De har sammen fylt rom ute og inne - blant annet med Eldbjørg syngende i paraglider, i skoger, i elv og fjellhuler - vanlige og uvanlige, små og store scener.

På Jazzfest vil de sammen bokstavelig talt omfavne oss med lyd. Gjennom bruk av surround og felles produksjonsperiode i forkant av konserten, jekker de her sitt samarbeid enda ett hakk tettere og gir oss en unik konsertopplevelse!

- noe nytt, noe lånt, noe gammelt, noe vått, noe blått -

Eldbjørg Raknes har gitt ut en mengde album og holdt konserter i blant annet Italia, Ukraina, Chile, Portugal, Frankrike, Tyskland, Japan, Ungarn og Island i tillegg til Norden. Hun har mottatt norsk jazz høyeste utmerkelse, Buddyprisen, og Radka Toneffs minnepris. Hun underviser også på NTNU Jazzlinja.


Elbjørg Raknes - vokal, Wurlitzer, sampling
Tor Breivik - lyddesign
Ingrid Høsøien - lysdesign


Verkstedhallen, onsdag 8. mai kl. 18:00

Earlier Event: May 7
Miles Okazaki
Later Event: May 8
Palinopsi Quintet