Back to All Events

Maria Bertel / Nina Garcia

  • Stillverk 1 24 Vestre Kanalkai Trondheim, Sør-Trøndelag, 7010 Norway (map)

Stillverk 1. og Jazzfest har inngått et samarbeid om å presentere noe av det mest nyskapende på den europeiske improscenen i dag - kuratert av den Trondheimsbaserte saxofonisten Mette Rasmussen.

Foto: Helen Marian

Foto: Helen Marian

Det blir en helt spesiell glede å kunne presentere duoen til Maria Bertel og Nina Garcia på Stillverk1 under Jazzfest 2019. Maria Bertel brøt den danske lydmuren i legendariske Selvhenter, som har vært svært aktiv det siste årtiet med å skape dansk jazzhistorie ut over landegrensene. Hennes tilnærming til trombonen står fram som en som har tatt opp arven og lett frem nye muligheter på sitt instrument. Det samme gjelder Nina Garcia, hun spiller gitar slik du ikke har hørt det før. Hun har især utforsket soloformatet, og gjort seg svært bemerket på den franske scene og spesielt i Paris. Tilsammen er de to i duo format noe helt ut over den vanlige konsertopplevelse. Det er en fornøyelse å kunne presentere denne duo for første gang for et norsk publikum.

Maria Bertel - trombone
Nina Garcia - elgitar

NB: Det er svært begrenset kapasitet på Stillverk 1. - forhåndskjøp din billett i god tid.


Stillverk 1., søndag 12. mai kl. 13:00

Earlier Event: May 11
Jungelen
Later Event: May 12
Rino Sivathas Experiment