Back to All Events

Jazz- og lyrikkmesse i Bakke kirke

  • Bakke kirke 1E Innherredsveien Trondheim, Sør-Trøndelag, 7014 Norway (map)

Under Jazzfest 2018 startet Jazzfest og Bakke kirke et samarbeid som resulterte i en jazz- og lyrikkmesse. Tema i fjor var Hans Børli og hans diktning. I år er det Rolf Jacobsens lyrikk som settes i fokus.

Bilde1.png

 Da han debuterte i 1933 med samlingen «Jord og jern» ble han omtalt som en ny stemme for en ny tid, og samlingen ble kalt for Norges første modernistiske diktsamling.

 Det er vanlig å betrakte forholdet mellom natur og teknikk som et hovedmotiv i Jacobsens forfatterskap. Her finnes det en fascinasjon for det nye, kreftene og mulighetene i framskrittet. Samtidig er det en uro og fremmedskapi byens jagende pulsslag.«Det er noe vi har glemt» lyder som en undertekst i flere av Jacobsens dikt. Det er en ro vi ha mistet, det er en enhet som har gått tapt. Jacobsen hadde også et sterkt miljøengasjement, og i hans siste utgivelse «Nattåpent» skriver han noen vakre kjærlighetsdikt etter at kona Petra var død.

 Rolf Jacobsen er en av de største poetene i Norge, han fikk en rekke priser. Diktene er oversatt til mer enn 30 språk og fire ganger ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Musikken denne kvelden er ved Vegard Bjerkan og David Andersson m.fl.

Foredrag og diktlesing er ved Trond Roland og Stein Ellinggard 


Bakke kirke, søndag 12. mai kl. 17:00

Earlier Event: May 12
Bodil Niska Kvartett
Later Event: May 12
KUU!