Back to All Events

Iro Haarla Quintet

Den finske superpianisten Iro Haarla gjester Trondheim og Jazzfest!

Maarit Kytöharju

Maarit Kytöharju

Siden år 2000 har Iro Haarla ledet sine egne band og framført egne komposisjoner. Av hennes utgivelser, er albumene fra det tyske plateselskapet ECM mest kjent. De to albumene Northbound (2005) og Vespers (2011) med finsk-norske Iro Haarla Quintet er begge produsert av Manfred Eicher, og har fått en svært god mottakelse internasjonalt. Vespers mottok EMMA-prisen for beste jazz-album i Finland i 2011. 

Iro Haarla Quintet har spilt på en rekke anerkjente jazzfestivaler verden over, blant annet London Jazz Festival i Queen Elisabeth Hall, North Sea Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Moldejazz med flere.

I 2016 ga Iro Haarla Quintet ut albumet Ante Lucem, spilt inn sammen med NorrlandsOperans Symfoniorkester på Umeå Jazz Festival i 2012.Det er veldig hyggelig at Iro har med seg to tidligere studenter ved Jazzlinja NTNU.


Iro Haarla - piano og harpe

Hayden Powell - trompet

Trygve Seim - tenor- og sopransax

Ulf Krokfors - bass

Markku Ounaskari - trommer


Dokkhuset, 12. mai kl. 14.00. Bill: 290,- / 190,-

Earlier Event: May 12
Maria Bertel / Nina Garcia
Later Event: May 12
Bodil Niska kvartett