Back to All Events

Angélique Kidjo - "Remain In Light"

  • Byscenen 19 Kongens gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7012 Norway (map)

“Her spirit is irrepressible, and she brings life to everything she touches.” - Peter Gabriel

Foto: Danny Clinch

Foto: Danny Clinch

Angélique Kidjo presenterer musikk fra sitt album “Remain In Light” - en rekonstruksjon av Talking Heads album med samme navn. Dette albumet har betydd svært mye for Kidjo etter hun flyktet fra Benin til Paris i 1983 og oppdaget Talking Heads musikk. Vi får i tillegg servert klassikere fra Kidjos lange artistkarriere.

Siden Angélique Kidjo inntok listene over hele verden på nittitallet med albumene Logozo (‘91) og Aye (‘94) samt singlene Batonga og Agolo, har hun oppnådd verdensomspennende anerkjennelse som internasjonal, afrikansk popartist. Hun er ikke bare en av de mest enestående artister i popverden i dag, men også en fremsynt og kreativ tenker - en artist som ønsker å undersøke sammenhengene mellom ulike musikalske kulturer. 

Selv har hun krysset sine vestafrikanske tradisjoner fra barndommen i Benin med elementer fra amerikansk R&B, funk og jazz, men du finner og spor av europeiske og Latin-Amerikanske rytmer i hennes musikk.  «Elektrisk og eksplosiv», «med soul og snert», «Afrikas diva» – beskrivelsene av Kidjos musikk og sceneutstråling er mange. 

Hun har samarbeidet med store navn som Alicia Keys, James Brown og Philip Glass. Den Grammy-vinnende artisten har en kraft og musikalitet som treffer midt i hjertet. Hun er et musikalsk fyrverkeri som gjør det umulig å sitte stille og bare lytte.

 Angélique Kidjo - vokal

Dominic James - gitar

Magatte Sow - perkusjon 

Edgardo Serka - mimicatrommer

Benjamin Zwerin – bass


Afro-funk, reggae, samba, salsa, gospel, jazz, Zairean rumba, zouk, and makossa are combined through the music of soulful, Benin-born, Paris-based vocalist Angélique Kidjo. Born in Benin (West Africa), Angelique Kidjo is a Grammy award-winning music recording artist deemed "Africa's premier diva" by Time Magazine. Kidjo's internationally acclaimed repertoire includes collaborations with various recording artists such as Carlos Santana, Peter Gabriel, Alicia Keys, Josh Groban, Branford Marsalis, Joss Stone, and many more. Known for her dynamic and uplifting music, she has translated her distinctive work in the arts to that of philanthropy; by promoting education for girls in Africa through her foundation, Batonga and as a UNICEF Goodwill ambassador Kidjo travels the world to inspire and empower.


Byscenen, søndag 12. mai kl. 20.00. Bill: 490,-/390,-

Earlier Event: May 12
KUU!
Later Event: May 14
Ane Brun & TSO