Back to All Events

Angélique Kidjo

  • Byscenen 19 Kongens gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7012 Norway (map)

Angélique Kidjo spiller fra sitt seneste album “Remain In Light”

Foto: Danny Clinch

Foto: Danny Clinch

Angélique Kidjo presenterer musikk fra sitt album “Remain In Light” - en rekonstruksjon av Talking Heads album med samme navn. Dette albumet har betydd svært mye for Kidjo etter hun flyktet fra Benin til Paris i 1983 og oppdaget Talking Heads musikk. Vi får i tillegg servert klassikere fra Kidjos lange artistkarriere.

Siden Angélique Kidjo inntok listene over hele verden på nittitallet med albumene Logozo (‘91) og Aye (‘94) samt singlene Batonga og Agolo, har hun oppnådd verdensomspennende anerkjennelse som internasjonal, afrikansk popartist. Hun er ikke bare en av de mest enestående artister i popverden i dag, men også en fremsynt og kreativ tenker - en artist som ønsker å undersøke sammenhengene mellom ulike musikalske kulturer. 

Selv har hun krysset sine vestafrikanske tradisjoner fra barndommen i Benin med elementer fra amerikansk R&B, funk og jazz, men du finner og spor av europeiske og Latin-Amerikanske rytmer i hennes musikk.  «Elektrisk og eksplosiv», «med soul og snert», «Afrikas diva» – beskrivelsene av Kidjos musikk og sceneutstråling er mange. 

Hun har samarbeidet med store navn som Alicia Keys, James Brown og Philip Glass. Den Grammy-vinnende artisten har en kraft og musikalitet som treffer midt i hjertet. Hun er et musikalsk fyrverkeri som gjør det umulig å sitte stille og bare lytte.

Angélique Kidjo - vokal
Dominic James - gitar
Magatte Sow - perkusjon 
Edgardo Serka - mimicatrommer
Benjamin Zwerin – bass


Byscenen, søndag 12. mai kl. 20:00

Earlier Event: May 12
KUU!
Later Event: May 14
Ane Brun & TSO