Back to All Events

Angélique Kidjo

  • Byscenen 19 Kongens gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7012 Norway (map)

Angélique Kidjo kommer til Jazzfest og Byscenen 12. mai 2019!

 Foto: Danny Clinch

Foto: Danny Clinch

Siden hun inntok listene over hele verden på nittitallet med albumene Logozo (‘91) og Aye (‘94) samt singlene Batonga og Agolo, har Angélique Kidjo oppnådd verdensomspennende anerkjennelse som internasjonal, afrikansk popartist. Hun er ikke bare en av de mest enestående artister i popverden i dag, men også en fremsynt og kreativ tenker - en artist som ønsker å undersøke sammenhengene mellom ulike musikalske kulturer.

Selv har hun krysset sine vestafrikanske tradisjoner fra barndommen i Benin med elementer fra amerikansk R&B, funk og jazz, men du finner og spor av europeiske og Latin-Amerikanske rytmer i hennes musikk. «Elektrisk og eksplosiv», «med soul og snert», «Afrikas diva» – beskrivelsene av Kidjos musikk og sceneutstråling er mange.

Hun har samarbeidet med store navn som Alicia Keys, James Brown og Philip Glass. Den Grammy-vinnende artisten har en kraft og musikalitet som treffer midt i hjertet. Hun er et musikalsk fyrverkeri som gjør det umulig å sitte stille og bare lytte.

Angelique Kidjo - vokal

Dominic James - gitar

Magatte Sow - perkusjon

Edgardo Serka - mimicatrommer

Benjamin Zwerin - bass

Byscenen, søndag 12. mai kl. 20.00. Bill: 490,-/390,- inkl. avgift.

Earlier Event: May 10
Ole Børud