Back to All Events

Jazzfest på Samfundet

  • Samfundet 1 Elgeseter Gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7030 Norway (map)

Velkommen til Jazzlinja NTNUs store 40-års jubileumsfest på Studentersamfundet.

Foto: Juiia Marie Naglestad

Foto: Juiia Marie Naglestad

- GURLS - Maria Kannegaard Trio - African Pepperbirds - Bendik Giske - S. Møller “Beats & Big Band” m.fl.

Hele det runde huset skal fylles med god musikk av tidligere studenter fra Jazzlinja. Det blir musikk fra flere scener og i spissen for det hele står kjempepopulære GURLS. De er landets travleste band denne våren, og har toppet det hele med en Spellemannprisnominasjon i jazzklassen.

Har du ikke hørt GURLS tidligere, og har du aldri besøkt Jazzfest: benytt deg av vårt earlybird-tilbud til landets spennende musikkmiljø. Som student får du for kr. 150,- oppleve GURLS, Maria Kannegaard Trio, Bendik Giske, African Pepperbirds m.fl. på Samfundets mange scener i løpet av denne helt spesielle festkvelden.

Storsalen kl. 20:30 - GURLS
Knaus kl. 21:15 - African Pepperbirds
Klubben kl. 21:45 - Ola Kvernberg & Steinar Raknes
Knaus kl. 22:30 - Maria Kannegaard Trio
Klubben kl. 23:00 - Bendik Giske
Storsalen kl. 23:30 - S. Møller: Beats & Big Band


Foto: Julia Marie Naglestad

Foto: Julia Marie Naglestad

GURLS

GURLS åpner Jazzlinjas jubileumsfest på Samfundet!

Det er godt gjort å stappe så mye ubestridt og dagsaktuelt jazztalent inn i en trio, men det er altså det GURLS er. Eller, stryk talent, disse meritterte folka er langt forbi det stadiet — vi snakker the såkalt finished article for lenge siden. I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde.

Rohey Talaah - vokal
Hanna Paulsberg - sax og vokal
Ellen Andrea Wang - bass og vokal


Foto: CF Wesenberg/kolonialen.no

Foto: CF Wesenberg/kolonialen.no


MARIA KANNEGAARD TRIO

Maria Kannegaard er tilbake!

Maria Kannegaard Trio er utvilsomt noe av det beste som har skjedd norsk jazz de senere årene. Helt siden debutplata Breaking The Surface satte en ny standard for norsk pianotrio-sound, har de fortsatt å utforske og utvikle sitt utrykk. Det har vært stille noen år, men nå er dronningen av norsk pianojazz endelig tilbake!

Maria Kannegaard - piano
Ole Morten Vågan - bass
Thomas Strønen - trommer


MØLLER.jpg

S. MØLLER STORBAND - “BEATS & BIG BAND”

Storband møter DJ

Igjen vil S. Møller Storband, under ledelse av Håkon Hammer, og Reggie Got Beats, aka Egil Reistadbakk, gjøre prosjektet «Beats & Big Band». Prosjektet, som så dagens lys i 2017, kombinerer klassisk storbandrepertoar med fete beats fra Reggie Got Beats. Tidligere har dette nyskapende og vellykkede samarbeidet spilt for fulle hus i Storsalen på Studentersamfundet i Trondhjem under UKA17 og på Dokkhuset under Jazzfest 2018. I tillegg har musikken blitt spilt inn studio og ventes utgitt i løpet av året! Mange av musikerne på scenen er nåværende og tidligere studenter ved Jazzlinja eller musikkvitenskap ved NTNU.

 Vi lover en heftig og dansbar konsert og en perfekt avslutning på Jazzlinja sin 40-års jubileumsfest på Studentersamfundet. 


Foto: Thor Egil Leirtø

Foto: Thor Egil Leirtø

AFRICAN PEPPERBIRDS

African Pepperbirds ble startet våren 1998, og består av musikere fra Trondheims- miljøet. En fellesnevner for medlemmene i bandet er en genuin interesse for afrikansk musikk og kultur. Musikken vi spiller er en "groove-basert" blanding av afrikansk musikk og jazz, og er på samme tid både svært dansbar og lyttevennlig. I vårt repertoar har vi alt fra selvlaget musikk til komposisjoner av sørafrikanske jazzmusikere som Abdullah Ibrahim og Dudu Pukwana.

Bjørn Ole Solberg - altsaxofon
Njål Ølnes - tenorsaxofon
Erlend Slettevoll - piano
Mattis Kleppen - bass
Kenneth Kapstad - trommer


Foto: Danielle Fummo

Foto: Danielle Fummo

BENDIK GISKE

Bendik Giske er en av våre aller fremste artister – i et helt unikt kunstnerisk uttrykk utfordrer han grensene for både instrumentet sitt og møtet mellom akustisk og elektronisk musikk.

 Giske tar for seg de ulike byggesteinene i elektronisk musikk og rekonstruerer dette live. Med Lindstroms arpeggioer og Evan Parkers sirkelpust som bakgrunn, blander han sømløst frijazz og klubbmusikk.

Bendik Giske - saxofon


KVERNBERG RAKNES.jpg

OLA KVERNBERG & STEINAR RAKNES

Ola Kvernberg og Steinar Raknes fant tonen(e) på jazzlinja, da Kvernberg begynte der i 2001. Dette utviklet seg fort til et sterkt musikalsk og personlig vennskap, og sammen har de spilt konserter på alle verdenshjørner, som India, Afrika og USA, - i tillegg til Europa og Norge. På jubiléet er de innom repertoar fra sin felles musikalske historie, som spenner fra cool-jazz linjer til vokal americana.

Ola Kvernberg - fiolin
Steinar Raknes - bass

Studenttilbudet varer frem til 1. mai.


Samfundet, fredag 11. mai kl. 20:00

Earlier Event: May 11
Trond Wiger - «Væren»
Later Event: May 11
UTSOLGT - Hedvig Mollestad Trio