Back to All Events

Jazzfest Ung

  • Kultursenteret ISAK (map)

Jazzfest inviterer til en innholdsrik familiedag på ISAK. Gratis inngang.

Foto: Arne Hauge

Foto: Arne Hauge

Program for dagen

12:15 Strindens Promenade Orchester lager jazzparade
12:15 Rabalderdans med live musikk
12:30 Matilda Rolfsson - slagverkskonsert for de minste
12:30 Trondheim Kommunale Kulturskoles Storband
13:00 Kristians Jazzquintet
13:30 Eclipse Quintet
13:30 Rabalderdans med live musikk
13:30 Matilda Rolfsson - slagverkskonsert for de minste
14:15 Strindens Promenade Orchester lager jazzparade
14:30 Jazzfestbarnekoret under ledelse av Mads Berven, Heidi Skjerve og Harald Relling Nielsen

Det blir også stands med Jazzfest-”tatoveringer”, trommespilling, utdeling av Jazzfest-leker med mere!


Strindens Promenade Orchester

foto@samfundet.no

foto@samfundet.no

Strindens Promenade Orchester er Studentersamfundets stolte orkester! De spiller for både store og små, gamle og unge, og med et bredt utvalg sanger. De både danser og synger, og show er en viktig del av opptredenen. Når de ikke spiller konserter på Samfundet liker de å spille for alle de som ikke er med på Samfundet, nemlig barn og eldre, og alle midt imellom. 


Rabalderdans med live musikk

1.jpg

Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans - “kroppens språk” - er i fokus som samspill og lek.

Barna kan komme i vanlige klær som er lette å bevege seg i, og det er fint om de er barbente. De voksne må gjerne være med og danse sammen med barna når det er plass til det.


Matilda Rolfsson - slagverkskonsert for de minste

Foto: Juliane Schütz

Foto: Juliane Schütz

Frie vibrasjoner!

-En konsert for barn i alderen 0-2 år

En vibrerende solokonsert som beveger seg i fire perkussive- og fritt improviserte lydverdener. Barna er med igjennom interaksjon og får oppleve basstrommens dype sang - metall, bjeller og pling - tre, skrap og klikk - luft og hvisking. 


TKK Storband

TKK Storband.jpeg

Trondheim Kommunale Kulturskoles Storband (TKK Storband) består av totalt 30 elever i alderen 14 – 19 år. Elevene kommer hovedsakelig fra Kulturskolen og noen fra Heimdal VG Skoles Musikklinje og Trondheim Katedralskoles Musikklinje. 

Storbandets leder, Jack Enters, arbeider til daglig ved Trondheim Kommunale Kulturskole og Heimdal VG Skoles Musikklinje. Utover dette opptrer Enters som utøvende musiker og instruktør i en rekke sammenhenger.

Vi spiller musikk med masse energi og glede, eksempelvis Shake It Off av Taylor Swift i arrangementet fremført av Tim Akers & The Smoking Section, Backyard Party av Ole Børud, Tightrope av Janelle Monae og lignende. 


Kristians Jazzquintet

Foto: Ingar Lien

Foto: Ingar Lien

Kristians Jazzquintet er en gjeng over snittet musikkinteresserte ungdommer som alle er elever ved Selbu kulturskole. De startet å spille jazz sammen i fjor til et pauseinnslag på en korpskonsert. Det ga mersmak og de deltok på UKM og kom helt til landsfestivalen.

Medlemene er: Kristian Stokke (14, altsax), Paul Anders Endresen (13, trommer), Sivert Lillebudal (15, bass), Sondre Lillebudal (16, gitar) og Henrik Løvø Aune (15, keyboard). Kristians Jazzquintet spiller både gamle standardjazzlåter og nyere låter av f.eks Mike Stern, Mezzoforte, etc. 

Selv om guttene jobber innenfor mange sjangre finner de glede og ikke minst viktig læring i å leke seg i jazzsjangeren. Og de strør allerede rundt seg med friske jazzvoicinger og nydelige tonevalg!


Eclipse Quintet

Eclipse Quintet.jpg

Eclipse Quintet møttes på musikklinja ved Ole Vig og startet opp bandet i august 2018. Siden da har de også vært på noen spilleoppdrag. De har blant annet spilt på Quality Hotel i Stjørdal, Royal Garden (Radisson Blu Hotel) i Trondheim og de har vært oppvarmingsband for TORA på Søndre kulturhjørne i Stjørdal. De spiller for det meste forskjellig varianter av jazz, men har også vært borti blant annet funk, rock, pop og fusion. 

Haakon Ertsgaard  - trompet og vokal 
Didrik Sollihaug - gitar 
Torbjørn Säll - synth/keys 
Bjørnar Reitan - bass 
Espen Lange - slagverk  


Jazzfestbarnekoret

Foto: Tine Taule

Foto: Tine Taule

JAZZFEST har fått sitt eget barnekor! I vår har ca 20 barn fra 2. og 3. trinn ved Strindheim skole øvd på kjente jazzlåter av Miles Davis, John Coltrane, Stevie Wonder og Jimi Hendrix sammen med Heidi Skjerve og Harald Relling Nielsen. Under JAZZFEST får de stå på scenen sammen med gitarist Mads Berven som har skrevet morsomme norske tekster til de disse låtene. Vi får høre jazzhits som «Ka Så» og «Store Sprang», og andre kremlåter som «Is Og Bananer» og «Rushtrafikken». 

Mads Berven har bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim. I tillegg til flere prosjekter i eget navn, har han samarbeidet med en rekke av landets største artister og band innen jazz, rock og pop. Gjennom skolekonserter for Rikskonsertene, barnehagekonserter for Bergen kommune, og en rekke familie- og barnekonserter for forskjellige jazzklubber- og festivaler, har Mads Berven opparbeidet solid erfaring med musikalsk formidling og samspill med barn.

Musikere:
Mads Berven - gitar/vokal 
Petter Dalane – piano
Georgia Wartel Collins - kontrabass 
Emma Lönnestål - trommer