Back to All Events

Ole Børud

  • Byscenen 19 Kongens gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7012 Norway (map)

Vestkystpopens fremste norske ambassadør!

Foto: Christoffer Krook

Foto: Christoffer Krook

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoast-pop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk. Kanskje er det fordi ironi er et fullstendig fremmed begrep om man skal beskrive musikken til Ole Børud. Og gudskjelov for det!

Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torunn Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir, for ikke å snakke om hans bidrag til «Fly Away» (2009) - et internasjonalt tributealbum til David Foster, hvor Børud sto «skulder mot skulder» med bidragsytere som Bill Champlin og Mike Landau. 

Med nytt album under armen, kan vi se frem til Ole Børud med band og hornseksjon på Byscenen 10. mai. Med ferskt materiale, og kanskje ENDA litt mer spilleglede enn vanlig? Kjenn din besøkelsestid, og legg igjen det ironiske gliset hjemme.

Ole Børud – vokal og gitar

Frode Mangen – keyboard

Markus Lillehaug Johnsen – gitar

Lars Erik Dale – bass

Ruben Dalen – trommer

Jens Petter Antonsen – trompet

Even Kruse Skatrud – trombone

Børge-Are S. Halvorsen - saxofon


We live in a time when the soulful and funky side of west coast pop has its renaissance amongst hipsters and trend-conscious young music fans. Surprisingly few of these seem to have noticed 

that one of the world’s foremost artists of said genre is Norwegian singer, guitarist and songwriter Ole Børud.

Looking at Børud’s background it reveals a long list of musical projects through the years - as a part of the renowned Børud-family, an institution in and of itself! Being a professional musician since the age of 16, he has been part of the family gospel band Arnold B. Family, followed with some years in heavy metal with the band Extol amongst others. As a guitarist and arranger, he is one of the most in-demand studio musicians in the country, collaborating with well-known artists such as Torun Eriksen, Sofian and Oslo Gospel Choir, not to mention his contribution to the internationally acclaimed David Foster tribute album «Fly Away» (2009) where Børud shared credits with the likes of Bill Champlin and Mike Landau.

With his new album fresh from the oven, we are looking forward to see and hear Ole Børud and his band featuring a sharp horn section!


Byscenen, fredag 10. mai kl. 21.00. Bill: 390,-/290,-

Earlier Event: May 10
ADHD
Later Event: May 10
Christine Jensen & Kjellerbandet