Back to All Events

Karl Seglems WorldJazz & Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet (dobbelkonsert)

To nyskapende band utforsker landskapet mellom jazz og folkemusikk fra henholdsvis Norge og Kroatia


Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet

Foto: Darija Cikač

Foto: Darija Cikač

"Tamara Obrovac has quietly and secretly grown into one of Europe's greatest ethnic jazz singers..." (Jazz Podium)

Tamara Obrovac er en av Kroatias aller fremste jazzutøvere.

Hun lager musikk inspirert av kontemporær europeisk jazz og folkemusikk fra hennes hjemtrakter, nærmere bestemt den kroatiske kystregionen Istria. Hennes unike uttrykk blander historiske og kulturelle impulser fra Kroatia, i tillegg til møtepunktet mellom øst og vest i middelhavs- og balkanområdet. Med sterke komposisjoner ispedd en god del improvisasjon, dyktige musikere og sin uttrykksfulle stemme skaper hun unik musikk hvor det tradisjonelle møter det moderne.

Tamara Obrovac - vokal (HR)
Stefano Battaglia - piano (IT)
Salvatore Maiore - bass (IT)
Krunoslav Levačić - trommer (HR)

English:

Tamara Obrovac (composer, singer and bandleader) is one of the most impressive jazz musicians on the Croatian music scene. 

Her ethnically inspired contemporary European jazz, is influenced by the particular musical and dialectal traditions of her homeland, the Croatian coastal region of Istria. Her unique music reflects the historical and cultural background of her homeland, at the crossroads between the East and the West, the Mediterranean and the Balkans. With her specific and original compositions, excellent musicians and expressive voice, Tamara creates a unique artistic form in which she effortlessly and logically unites melody and improvisation, sensitivity and passion, formal demands and freedom, ethnic music and jazz, tradition and modernity, serious approach and humor. 


Karl Seglems WorldJazz

Foto: Knut Utler

Foto: Knut Utler

Karl Seglem sin musikk er unik. Han har kobla hardingfela med sin tenorsax og sine bukkehorn sidan starten av karrieren med band som Utla og Sogn-A-Song. Han har dei siste 15 år levert fleire eineståande tingingsverk som komponist, og lyd-produksjonar som har motteke overstrøymande kritikkar for nyskaping og innovativ samklang. Karl Seglem har langt på veg lykkast i å forma eit særpreg han er heilt åleine om. Musikken ligg i mange grenseland. "Sjanger er eigentleg ikkje så interessant lenger, seier Seglem. Eg likar meir og meir å tenkja på det som moderne improvisasjonsmusikk på min måte". 

Stuart Nicholson i Jazzwise og Terje Mosnes i Dagbladet har tidlegare poengtert at ingen tek arven etter Jan Garbarek vidare på ein så personleg, kraftfull og eigenarta måte som Karl Seglem. Seglem er også tildelt norsk jazz høgste utmerking Buddyprisen, og er nominert til Spellemannprisen 4 gonger. 

Oppfølgaren til "Som spor" (2014) er ute. Albumet Nunatak har motteke overveldande kritikkar i Norge og utlandet og bandet hadde ein svært suksessfull turne i Norge og Tyskland hausten 2018.

Karl Seglem - tenorsax, bukkehorn, stemme

Håkon Høgemo - hardingfele

Sigrid Moldestad - hardingfele, stemme

Lars Jakob Rudjord - tangentar

Andreas Ulvo - piano, tangentar

Hallvard Gaardløs - bass

Kåre Opheim - trommer


Vår frue kirke, fredag 10. mai kl. 20.00. Bill: 350,- / 250,-

20.00: Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet

21.00: Karl Seglers WorldJazz

Earlier Event: May 10
Sylvie Courvoisier Trio
Later Event: May 10
ADHD