Back to All Events

Marilyn Mazurs Shamania

Trommeslageren og perkusjonisten Marilyn Mazur er utvilsomt dronningen av dansk jazz, og eneste kvinne som har spilt i noen av Miles Davis band.

Karolina Zapolska

Karolina Zapolska

Hennes band Shamania oppstod da Købehavn Jazzfestival i 2015 foreslo for henne å samle hennes tidligere musikkteater-gruppe Primi Band. Marilyn tente på ideen om å danne et nytt, stort ensemble med de fremste kvinnelige utøverne i Skandinavia i dag, for å presentere ideene fra Primi i ny drakt; et rituell, organisk, kakofonisk og viltgroende fellesskap rundt en primitiv kraft av stemmer, rytmer og bevegelser. Siden den gang har Shamania opptrådt på flere av Europas ledende jazzfestivaler.

Gruppens medlemmer er anerkjente og høyt respekterte utøvere på den internasjonale jazz-scenen, som den svenske prisvinnende vokalisten Josefine Cronholm, saxofonist Lotte Anker, og våre egne: Sissel Vera Pettersen og Hildegunn Øiseth, bosatt i Trondheim.

Shamania opptrer med en improviserende danser, Tine Erica Aspaas, som tilfører forestillingen dybde og friskhet.

 

Marilyn Mazur - perkusjon, komponist/bandleder (DK) 

Josefine Cronholm - vokal, perkusjon (S) 

Sissel Vera Pettersen - saxofoner, vokal (N) 

Hildegunn Øiseth - trompet, bukkehorn (N) 

Lotte Anker - saxofoner (DK)  

Lis Wessberg - trombone (DK) 

Makiko Hirabayashi - piano, keyboard (DK) 

Ellen Andrea Wang - bass (DK)

Lisbeth Diers congas - perkusjon (DK) 

Tine Erica Aspaas - dans and koreografi (N)


Her group Shamania came about when the Copenhagen Jazz Festival in 2015 suggested that she revive her old music theatre group Primi Band. Marilyn loved the idea of creating a new large group with some of the outstanding Scandinavian female musicians of today, and to present a fresh version of the ideas from Primi: a community based around the primal forces of voice, rhythm and movement; ritualistic, cacophonic and organic. Since 2015 they have performed at many of the most notable jazz festivals in Europe.

The musicians are all highly acclaimed on the international jazz scene in their own right; including award winning Swedish vocalist Josefine Cronholm, saxophonist Lotte Anker who is one of the leading forces of free jazz in Denmark as well as our own trumpet and goat horn virtuoso Hildegunn Øiseth and vocalist/saxophonist Sissel Vera Pettersen.

Shamania performs with an improvising dancer, Tine Erica Aspaas, who brings a unique depth and freshness to the performance.


Dokkhuset, fredag 8. mars kl. 21.00. Bill: 390.,- / 290,-

Later Event: May 8
Eldbjørg Raknes