Back to All Events

Film: Bill Frisell - A Portrait

  • Cinemateket 48 Kjøpmannsgata Trondheim, Sør-Trøndelag, 7011 Norway (map)

Norgespremiére! Jazzfest og Cinemateket presenterer filmen Bill Frisell - A Portrait. I denne dokumentaren, regissert av Emma Franz, følger vi ideene og prosessene som har formet Bill Frisells musikk, og får et sjeldent innblikk i tankesettet og personligheten til en av vår tids mest toneangivende musikere.

Skjermbilde 2018-04-19 kl. 12.16.32.png

I en film fullpakket med livemusikk og historier, følger vi ulike konstellasjoner og musikalske samarbeid, inkludert den alle siste opptredenen til Paul Motian Trio med Frisell og Joe Lovano. Vi får også møte en rekke artister Frisell har samarbeidet med opp gjennom årene, inkludert Bonnie Raitt, Hal Willner, Paul Simon, Nils Cline, Joey Baron, Jim Hall, Jason Moran, Mike Gibbs, John Zorn, Jack DeJohnette, Ron Carter og John Abercrombie.

Filmen vises i samarbeid med Cinemateket.

Onsdag 9. mai kl. 16.30, Cinemateket

“One of the most compelling, entertaining and informative films made about a living music legend...” - JOHN KELMAN, ALL ABOUT JAZZ

”Winning portrait about a very nice guitarist.” - GLENN KENNY, NEW YORK TIMES, CRITICS CHOICE

Laurels.jpg
Later Event: May 9
China Moses