Back to All Events

Dr. Bekken

  • Antikvariatet 4 Nedre Bakklandet Trondheim, Sør-Trøndelag, 7014 Norway (map)

Dr. Bekken presenterer musikk fra sin nye plate PianoFolk!

Dr. Bekken kopi.png

PIANOFOLK - FOLKEMUSIKK FRA FINNSKOGEN

Tor Einar 'Dr' Bekken er født og oppvokst i Drammen og har bodd i Trondheim i 35 år. Farsslekta hans kommer derimot fra Varaldskogen, en del av Finnskogen i Kongsvinger. Området ble befolket av innvandrere fra Finland på 1600-tallet, mennesker som rømte fra uår og hunger til bedre tider i de store skogområdene på begge sider av svenskegrensa fra Eidskog i sør til Trysil i nord. Finnene hadde sitt eget språk, sin egen jordbrukskultur og selvfølgelig sin egen musikk. Rester av denne musikken finnes ennå, men tradisjonen var levende til langt inn på 1900-tallet. Noe av denne musikken ble samlet inn av Ole Mørk Sandvik på 1930-tallet, og nedtegnelsene ble utgitt i bokform av Atle Lien Jenssen i 1996.

På denne konserten vil Bekken spille egne arrangementer av musikk fra disse nedtegnelsene. Han sier selv at målet er å spille musikken mest mulig på dens egne premisser, i en form som hverken er 'Grieg' eller 'jazz på svenska', men et folkelig enkelt uttrykk, influert av musikere som den amerikanske pianisten George Winston eller gitaristen John Fahey.

Bekken har jobbet mye med denne musikken sammen med munnspilleren Richard Gjems, men dette er første gang han spiller materialet i en solo-setting. I april slippes også det digitale albumet 'PianoFolk - Folkemusikk fra Finnskogen' på DrB Records, med internasjonal distribusjon. Dette blir en annerledes variant av pianisten Tor Einar Bekken, men like ektefølt og genuin i uttrykket.

Tor Einar "Dr." Bekken - piano og vokal

Onsdag 9. mai kl 20.00 på Dr. Bekkens Blå Scene, Antikvariatet

Earlier Event: May 9
Cecilie Grundt Quintet
Later Event: May 9
Donny McCaslin