Back to All Events

Apéritif-konserter på Jazzfest


Vi har alltid en stor mengde unge talentband fra folkehøgskoler i regionen. De spiller minikonserter som aperitif før stjernene. I år har vi gleden av å presentere en rekke unge jazztalenter fra Sund, Birka og Trøndertun!

Tillsvidare (SE): Tirsdag 8. mai kl 18.15 på Buen (Olavshallen):

Bandet Tillsvidare studerer på Birka Folkhögskola ved Østersund. All tekst og musikk er skrevet av singer-songwriteren Jonna Josefsson, inspirert av folk, jazz og pop. Med sin egne stil spiller de låter med viktige budskap og svingene rytmer!  Jonna Josefsson - vokal og gitar, Emeli Nordin - fiolin, Evelina Eriksson - bass, Sam Bainbridge - piano, Freya Simon - vokal, Amanda Törnqvist - vokal

Bandet Tillsvidare studerer på Birka Folkhögskola ved Østersund. All tekst og musikk er skrevet av singer-songwriteren Jonna Josefsson, inspirert av folk, jazz og pop. Med sin egne stil spiller de låter med viktige budskap og svingene rytmer!

Jonna Josefsson - vokal og gitar, Emeli Nordin - fiolin, Evelina Eriksson - bass, Sam Bainbridge - piano, Freya Simon - vokal, Amanda Törnqvist - vokal

Maysha: Onsdag 9. mai kl. 18.15 på Bar Passiar (Dokkhuset):

Maysha er et Neosoul og Jazz inspirert band som spiller livlig og sjelfull musikk. 3. februar 2018 spilte bandet på et fullstappet Good Omens under Trondheim Calling, med gode tilbakemeldinger. I Mars spilte de inn EP som skal slippes mot sommeren.

Maysha er et Neosoul og Jazz inspirert band som spiller livlig og sjelfull musikk. 3. februar 2018 spilte bandet på et fullstappet Good Omens under Trondheim Calling, med gode tilbakemeldinger. I Mars spilte de inn EP som skal slippes mot sommeren.

Gneis: Torsdag 10. mai kl. 18.15 på Buen (Olavshallen):

Gneis er et nyoppstartet band basert i Trondheim. Medlemmene møttes på Trøndertun Folkehøgskole, og har derav spilt sammen i forskjellige sammenhenger. Bandet spiller hovedsakelig låter fra jazzens standardrepertoar, men henter også noe inspirasjon fra afrikansk og latinamerikansk musikk.  Kristoffer Nygård- bass, Igor Crecci- trommer, Odin Fiskvik- gitar, Johan Bakke Eidem- gitar, Jonathan John Zimba- vokal

Gneis er et nyoppstartet band basert i Trondheim. Medlemmene møttes på Trøndertun Folkehøgskole, og har derav spilt sammen i forskjellige sammenhenger. Bandet spiller hovedsakelig låter fra jazzens standardrepertoar, men henter også noe inspirasjon fra afrikansk og latinamerikansk musikk.

Kristoffer Nygård- bass, Igor Crecci- trommer, Odin Fiskvik- gitar, Johan Bakke Eidem- gitar, Jonathan John Zimba- vokal

Coffee Shakes: Fredag 11. mai kl. 18.15 på Bar Passiar (Dokkhuset):

Coffee Shakes er et band bestående av fire musikere med bakgrunn fra forskjellige stilarter og miljøer som går sammen for å skape noe nyskapende og interessant. Med innflytelser fra både jazz, funk og pop-musikk laget de siste 70 årene prøver de å ta det beste fra musikken de selv liker og samtidig skape en egenart. Ideen med musikken er at når de går inn for å lage en låt så trenger ikke det å være en soul-låt, en pop-ballade eller renspikka jazz. Musikken er en reise med mange forskjellige veger og milepæler som alle reflekterer aspekter av dem som musikere.  Lina Marie Holt - vokal, Frode Værnes Ludvigsen - gitar, Stian Aase - trommer, Brynjar Strømholt Bremnes - bass

Coffee Shakes er et band bestående av fire musikere med bakgrunn fra forskjellige stilarter og miljøer som går sammen for å skape noe nyskapende og interessant. Med innflytelser fra både jazz, funk og pop-musikk laget de siste 70 årene prøver de å ta det beste fra musikken de selv liker og samtidig skape en egenart. Ideen med musikken er at når de går inn for å lage en låt så trenger ikke det å være en soul-låt, en pop-ballade eller renspikka jazz. Musikken er en reise med mange forskjellige veger og milepæler som alle reflekterer aspekter av dem som musikere.

Lina Marie Holt - vokal, Frode Værnes Ludvigsen - gitar, Stian Aase - trommer, Brynjar Strømholt Bremnes - bass

Sundavind, del I: Søndag 13. mai kl. 13.15 på Bar Passiar (Dokkhuset):

Jazzlinja på Sund har siden oppstarten i 1992, stått sentralt i utviklingen av Norges fremste jazzmusikere. Highasakite, Eirik Hegdal, Ola Kvernberg, Kjetil Møster, Hedvig Mollestad, Skrap og Broen er alle tidligere elever ved jazzlinja på Sund, for å nevne noen få.  I år er det et kull bestående av 14 lovende og fremadstormende musikere fra hele landet. Sammen utgjør de prosjektet SUNDAVIND. Prosjektet består av egenkomponert og variert materiale, som blir presentert i større og mindre ensembler med en tydelig rød tråd på tvers av låtene. Komposisjonene baserer seg blant annet på improvisatoriske strekk, sterke melodier og tunge riff. SUNDAVIND viser allsidigheten som finnes på jazzlinja ved Sund folkehøgskole og et ellers ungt og moderne jazzuttrykk.  Liv Ellen Rønning - vokal/sax, Simon Hagerup Hom - sax, Johannes Rønning - piano/synth, Tobias Rønnevig - trommer, Niklas Heide - trommer, Sverre Sæbø - bass, Eskild Okkenhaug - bass

Jazzlinja på Sund har siden oppstarten i 1992, stått sentralt i utviklingen av Norges fremste jazzmusikere. Highasakite, Eirik Hegdal, Ola Kvernberg, Kjetil Møster, Hedvig Mollestad, Skrap og Broen er alle tidligere elever ved jazzlinja på Sund, for å nevne noen få.

I år er det et kull bestående av 14 lovende og fremadstormende musikere fra hele landet. Sammen utgjør de prosjektet SUNDAVIND. Prosjektet består av egenkomponert og variert materiale, som blir presentert i større og mindre ensembler med en tydelig rød tråd på tvers av låtene. Komposisjonene baserer seg blant annet på improvisatoriske strekk, sterke melodier og tunge riff. SUNDAVIND viser allsidigheten som finnes på jazzlinja ved Sund folkehøgskole og et ellers ungt og moderne jazzuttrykk.

Liv Ellen Rønning - vokal/sax, Simon Hagerup Hom - sax, Johannes Rønning - piano/synth, Tobias Rønnevig - trommer, Niklas Heide - trommer, Sverre Sæbø - bass, Eskild Okkenhaug - bass

Sundavind, del II: Søndag 13. mai kl. 18.15 på Bar Passiar (Dokkhuset):

Vegard Lemme - trommer, Miriam Kibakaya - vokal, Benedikte, Kornelia Eia Hegset - vokal, Aksel Rønning - sax, Emil Storløkken Åse - gitar, Håvard Falch Belsheim - piano/synth, Sondre Lekang - bass

Vegard Lemme - trommer, Miriam Kibakaya - vokal, Benedikte, Kornelia Eia Hegset - vokal, Aksel Rønning - sax, Emil Storløkken Åse - gitar, Håvard Falch Belsheim - piano/synth, Sondre Lekang - bass

Later Event: May 8
Gregory Porter