Trondheim – et ”jazz powerhouse”.

Alt er klart for vårens største fest: jazzfestival nr. 31 i Trondheim.

Alt er klart for vårens største fest: jazzfestival nr. 31 i Trondheim.

Vi tyvstarter tirsdag 7. mai, og fra da av skal det syde av herlig musikk i hele seks samfulle døgn, pluss en solid dessert med Ane Brun & TSO tirsdag 14 mai.

Ja riktig, vi skriver dessert. Siden sist har jazzbyenTrondheim også blitt matbyenTrondheim. Dette er vi er meget stolte av, for det er mange fellestrekk mellom de «to byene». Vi dyrker kortreiste råvarer av aller beste merke, og serverer utsøkte menyer for kresne ganer og ører som vet å sette pris på god kunst.

Årets festivalplakat laget av BERRE Kommunikasjonsbyrå

Årets festivalplakat laget av BERRE Kommunikasjonsbyrå

En av årets store begivenheter er feiringa av Jazzlinja NTNUs 40-årsjubileum. Dette studietilbudet har blitt en sterk merkevare og er blitt betegnet som en av de største suksesshistoriene i norsk universitetshistorie. Symbiosen med Jazzlinja og NTNU er en grunnsten i festivalen, og det er naturlig at vårt gode samarbeid med NTNU preger festivalen for all framtid.

Vi legger mye ressurs i våre egenproduksjonen og årets program inneholder hele fire bestillinger, med et sjangerspenn fra slampoeten Trond Wiger til Emilie Nicolas. Vi presenterer den kanadiske supersaxofonisten Christine Jensen med vårt eget Kjellerbandet. Vi inviterer Christine Jensen, Knut Riisnæs og Namsos store sønn Jostein Gulbrandsen til å jamme med nåværende jazzstudenter, og vi skal ha seminarer – nærmøter med et utvalg artister. Tenk for et kick det blir for de unge talentene.

Midtnorsk Jazzsenter har tatt initiativet Trondheim JazzExpo 2019, hvor seks eksportklare artister fra egen region av skal presenteres for et tredvetalls internasjonale delegater. Det tror vi blir viktig for miljøet og de aktuelle artistene.

Programmet er formidabelt. Vi har over 30 konserter på det offisielle festivalprogrammet. I tillegg har vi kommer 6 JazzExpo-konserter, underholdning for barn og unge, studentkonserter og seminarer.

Det skjer mye i Trondheim for tida, og det er en enorm glede å representere Jazzfest ute i den store verden. Miljøet vårt blir lagt merke til, og jeg gjør tidligere direktør av City of London Festivals, Paul Gudgins ord til mine: Trondheim – a jazz powerhouse. 

Plott Jazzfest inn i kalenderen din, ta med alle gode venner og vær velkommen til Jazzfest 2019!


JAZZFEST 2019 begynner å ta form!

Det er nytt år, og vi kan se tilbake på et formidabelt jubileumsår, som toppet seg med en «best ever» Julejazz 2018 med publikumsrekord. 

For vår daglige leder Ernst Wiggo Sandbakk fikk det nye året litt av en pangstart med tildelingen av Trondheim kommunes Kulturpris 2018. Den høytidelige utdelingen skjedde foran en fullsatt Olavshallen under Adresseavisen og Trondheim Symfoniorkesters årlige nyttårskonsert 5. januar 2019.

Foto: Ned Alley/NTB

Foto: Ned Alley/NTB

Les mer om prisutdelingen her:

https://www.trondheim.kommune.no/aktuelt/nyheter/kulturpriser-til-ernst-wiggo-sandbakk-og-isfit/

Jazzfest 2019 begynner å ta form, og vi har allerede røpet noen av godbitene: Emilie Nicolas, OIe Børud og Angelique Kidjo. Billettsalget går godt.

Se bilder fra Julejazz her.


30 ÅR MED JAZZFEST

Takk for i år.

Det er med enorm tilfredshet og glede vi nå oppsummerer Trondheim Jazzfestival 2018. Vi har lagt bak oss en jubileumsfestival uten sidestykke.
 
Vi har gjort et skikkelig kvantesprang i volum og innhold. Vi har servert et program med over 70 arr gjennom 6 lange dager. Vi har lansert vår nye app, vi har nådd nye publikumsgrupper og billettsalget går i pluss. Vi har undertegnet en forlenget fireårig samarbeidsavtale med NTNU, vi har laget nye arenaer, kåret to æresprisvinnere og en NTNU Ambassadør og vi har hatt internasjonale delegater. For første gang har vi hatt besøk av verdens mest tradisjonsrike jazzmagasin, Down Beat. Festivalen er i en flyt som vi aldri før har opplevd maken til.
 
Men det aller viktigste er at vi får skryt for programmet. Og programmet er vårt kjerneinnhold, vår viktigste salgsvare og vårt samfunnsoppdrag. 
 
Tusen takk til alle publikummere som tok turen innom, takk til artistene som leverte gode opplevelser, takk til styre, stab og frivillige. Og ikke minst: takk til alle samarbeidspartnerne våre, som medvirker til å styrke vårt kunstneriske innhold.
 
Takk for i år. Vi gyver løs på planleggingen av 2019. Da er det et nytt jubileum: Jazzlinja ved NTNU skal feire 40 år. Det skal markeres.

Vi gleder oss.
 
Ernst Wiggo Sandbakk
Daglig leder

NYHETER