Bilde: Ola Kvernberg på Jazzfest Summit 2016

Bilde: Ola Kvernberg på Jazzfest Summit 2016

Jazzfest Fokus

Vi har tradisjon for å arrangere nærmøter med et knippe festivalartister, og kaller dette “Fokus” (tidligere "Summit"). Våre store helter deler raust av sine erfaringer, setter fokus på ulike temaer og er åpen for spørsmål fra publikum. Programmet foregår i Bar Passiar, Dokkhuset er gratis for alle.

Onsdag 10. mai, kl. 15.00
Chris Potter
Den eminente saxofonisten opptrer med kvartetten sin på hovedprogrammet vårt. På Fokus vil han snakke om musikke sin og spille sammen med noen av våre fantastiske lokale jazzstudenter.

 
Onsdag 10. mai, kl. 16.30
Marcus Gilmore
For anledningen på Trondheimsvisitt som trommeslager med Chris Potter Quartet. På Fokus går han nærmere inn på rytmiske ideer for trommiser.
 
Torsdag 11. mai, kl. 15.00
Ingrid Jensen
Den kanadiske stjernetrompetisen holder foredraget sitt om “Developing focused habits that lead to creative practicing and composing”. 
 
Fredag 12. mai, kl. 12.00
Jacob Collier
Vi tar en artist talk med en av årets store headlinere på Jazzfest. Journalist, musikkanmelder og jazzentusiast Tor Hammerø leder diskusjonen.
 
Fredag 12. mai, kl 18.00
Kenneth Killeen
Kenneth er kunstnerisk leder for Europas største jazzfestival for unge talenter, 12 Points Festival i Irland. Han kaller sitt foredrag: ”Blazing the trail in the jazz universe".